Is je engels op orde?

Is jouw engels op orde?

Laatst heb ik een man ontmoet die best een belangrijke functie had bij een grote organisatie.
Deze meneer was gevraagd om te speechen tijdens een diner ik bij aanwezig was. De speech zou in het engels zijn. Afgaand op de leeftijd van deze directeur verwachtte ik een vet Nederlands accent. Toen de speech begon werd mijn vermoeden bevestigd; het engels van de gastheer liet best te wensen over. Er kwamen zinsconstructies uit die ik echt alleen kon herleiden tot letterlijke Nederlandse zinnen. Je zou denken dat het een blamage was. Maar nu komt het!Persoonlijk

Deze man was zo innemend, zo’n open en vrolijke persoonlijkheid dat zijn gebrekkige engels hem direct werd vergeven, zeker in de 1-op-1 situatie. Het was zijn persoonlijke presentatie die zijn formele presentatie deed verbleken. Een gastheer zoals een gastheer hoort te zijn. Grappend en grollend in bedenkelijk engels wist hij vooral in de persoonlijke gesprekken een heerlijk luchtige toon aan te slaan. Uiteraard, hij is een belangrijke meneer, maar hij nam zichzelf niet te serieus.

Ik bedacht me later dat ik nog steeds verbaasd was over het engels van deze meneer, maar dat zijn persoonlijke presentatie veel meer indruk had gemaakt dan zijn formele presentatie. Lesson learned; laten we vooral kijken naar iemands persoonlijkheid voordat we iemand veroordelen op basis van zijn of haar formele presentatie of het niveau dat iemand engels spreekt.

Dat is ook waar ik me met Weerspiegeling voor wil inzetten. Natuurlijk, wat je doet moet wel goed zijn. Een cursus engels kan soms helemaal geen kwaad. Maar als je echt wat te vertellen hebt, als je mensen weet te overtuigen door je persoonlijkheid, dan weet ik zeker dat dat succesvol zal zijn. Authenticiteit is daarin en kernwoord.

 

Overtuiging

Ik merk dat na een paar maanden fulltime ondernemen dat commercieel zijn heel erg aantrekkelijk kan zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik wil graag nieuwe opdrachten zodat ik mijn gezin kan onderhouden, maar hoe houd ik vast aan wie ik ben? Hoe houd ik vast aan mijn overtuigingen, hoe zorg ik er voor dat ik niet de loopjongen van de klant wordt, maar de regie in handen houdt op het gebied van mijn expertise? Door dicht bij mezelf te blijven, te gaan voor kwaliteit, mensen voor me te winnen op mijn eigen manier. Ik zorg er voor dat mijn presentatie goed is, dat mijn engels op orde is 😉 en dat mensen met mij kunnen connecten.

Ook interessant

Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.