En we werken nog lang en gelukkig

Ik heb laatst een super interessante uitzending van Tegenlicht zitten kijken. Die had als thema ‘en we werken nog lang en gelukkig’. In die uitzending (kijk em hieronder) ging het over het geluk van de werknemer. Wat kun je als werkgever doen om je personeel lekker in hun vel te laten zitten en ruimte te bieden om zich helemaal te ontplooien?
Er komen twee werkgevers aan het woord die hun personeel veel ruimte en vrijheid geven. Een van die twee mannen laat zelfs het personeel zelf bepalen hoeveel ze verdienen! Echt wel bijzonder!
Ik heb naar aanleiding van deze uitzending nagedacht over het concept van Weerspiegeling en ik heb de volgende besluiten genomen:
– Het hele team van Weerspiegeling is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen bedrijf.
– Het binnenhalen van klanten doen we met elkaar.
– We nemen in gezamenlijkheid mensen aan.
– Het team beoordeelt elkaar op open wijze, in aanvulling op de beoordeling van de coach van ieder teamlid.
– Flexibel werken is mogelijk. Je eigen uren indelen, op ongewone tijdstippen werken kan gewoon. Als je werk maar op tijd af is en je kunt afstemmen met andere teamleden.
– Teamleden hebben elke drie weken een voortgangsgesprek met hun coach, om vinger aan de pols te houden.

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

De bovenste uitzending zag ik eerst en toen hoorde ik pas dat die gebaseerd was op een eerdere uitzending van Tegenlicht, een reportage over een succesvolle Braziliaanse zakenman die in zijn fabriek een aantal zaken zo heeft geregeld dat de medewerkers echt van hun baan zijn gaan houden. En deze meneer is er heel erg rijk mee geworden.
Nu is dat niet direct mijn ambitie, maar ik raakte wel erg geïnspireerd door zijn verhaal. Dat wil ik ook voor Weerspiegeling!
Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Ook interessant